วันเสาร์ที่ 12 กุมภาพันธ์ พ.ศ. 2565

Implementation Leadership in School Nutrition: A Qualitative Study

 Implementation Leadership in School Nutrition: A Qualitative Study

Stephanie S. Machado, DrPH1,y ; Amanda L. Brewster, PhD2 ; Valerie B. Shapiro, PhD3 ; Lorrene D. Ritchie, PhD, RD4 ; Kiran S. Magee, BS2 ; Kristine A. Madsen, MD2

ABSTRACT 

Objective: This paper identifies implementation leadership characteristics in the school nutrition setting and places findings in the context of implementation leadership literature. Methods: Fourteen interviews were conducted with school district leadership/staff in an urban school district. Modified grounded theory was employed. Results: Four themes emerged: (1) understanding of technical/operational intervention details; (2) ability to proactively develop and communicate plans; (3) supervisory oversight; and (4) intervention framing. Themes were consistent with 4 of the 5 dimensions comprising the Implementation Leadership Scale: knowledgeable, proactive, perseverant, and distributed leadership. The supportive domain was not a major finding. An additional domain, how leaders message the intervention to staff, was identified. Conclusions and Implications: Implementation leadership in school nutrition appears similar, but not identical, to leader behaviors present in the Implementation Leadership Scale. School nutrition leaders might consider involving staff early in implementation planning, incorporating technical expertise, and clearly communicating the intervention purpose to support successful implementation. Future research might explore the interplay between leadership and implementation outcomes.

วัตถุประสงค์: เอกสารนี้ระบุลักษณะความเป็นผู้นําในการดําเนินงานในการตั้งค่าโภชนาการของโรงเรียนและวางผลการวิจัยในบริบทของวรรณกรรมความเป็นผู้นําการดําเนินงาน วิธีการ: มีการสัมภาษณ์สิบสี่ครั้งกับผู้นํา / เจ้าหน้าที่เขตการศึกษาในเขตการศึกษาในเมือง มีการใช้ทฤษฎีพื้นฐานที่ดัดแปลงแล้ว ผลลัพธ์: สี่หัวข้อที่เกิดขึ้น: (1) ความเข้าใจในรายละเอียดการแทรกแซงทางเทคนิค / การดําเนินงาน (2) ความสามารถในการพัฒนาและสื่อสารแผนเชิงรุก (3) การกํากับดูแล และ (4) การจัดเฟรมการแทรกแซง ธีมสอดคล้องกับ 4 ใน 5 มิติประกอบด้วยระดับความเป็นผู้นําในการดําเนินการ: ความเป็นผู้นําที่มีความรู้เชิงรุกความเพียรและการกระจาย โดเมนที่สนับสนุนไม่ใช่การค้นพบที่สําคัญ มีการระบุโดเมนเพิ่มเติมว่าผู้นําส่งข้อความถึงการแทรกแซงต่อพนักงานอย่างไร ข้อสรุปและผลกระทบ: ความเป็นผู้นําในการดําเนินธุรกิจด้านโภชนาการของโรงเรียนมีลักษณะคล้ายกัน แต่ไม่เหมือนกันกับพฤติกรรมของผู้นําที่มีอยู่ในระดับความเป็นผู้นําของการดําเนินงาน ผู้นําด้านโภชนาการของโรงเรียนอาจพิจารณาเกี่ยวข้องกับพนักงานในช่วงต้นของการวางแผนการดําเนินงานรวมความเชี่ยวชาญด้านเทคนิคและสื่อสารวัตถุประสงค์การแทรกแซงอย่างชัดเจนเพื่อสนับสนุนการดําเนินการที่ประสบความสําเร็จ การวิจัยในอนาคตอาจสํารวจการทํางานร่วมกันระหว่างความเป็นผู้นําและผลการดําเนินงาน

https://drive.google.com/drive/folders/1o2U1ohbmIdp-LREf0d17K_K5yyNI5Xal

Stephanie S. Machado,  Amanda L. Brewster, ; Valerie B. Shapiro,; Lorrene D. Ritchie,  Kiran S. Magee and Kristine A. Madsen . Journal of Nutrition Education and Behavior Volume 54, Number 1, 2022.

ไม่มีความคิดเห็น:

แสดงความคิดเห็น

พาชมวิทยาลัยประมงชุมพรเขตรอุดมศักดิ์

 You Tube พาชมวิทยาลัยประมงชุมพรเขตรอุดมศักดิ์